De renovatie van jaren-zestig-woningen Staatsliedenbuurt in Amsterdam

De jaren-zestig-woningen van woningbouwcorporatie Stadgenoot in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam waren toe aan een renovatie. Onder meer de isolatie van de 88 huizen voldeed niet meer aan de eisen van nu. Gedurende zes maanden werden de woningen grondig gerenoveerd, met één grote uitdaging voor de isolatie: afbouw bedrijf Meters afbouw BV had hiervoor voor elke woning slechts één dag de tijd.

Boy Schamhart van hoofdaannemer Van Wijk Vastgoedonderhoud stelde een zeer strakke planning op voor de renovatie van de woningen. Er waren verschillende partijen bij betrokken, zoals schilders en timmerlieden. Zonder harde tussentijdse deadlines zou het complete renovatieproject dus vertraging kunnen oplopen. Dat betekende wel dat voor de isolatie voor elke woning slechts één dag beschikbaar was. Bovendien werden de huizen in bewoonde toestand gerenoveerd, wat ook de nodige uitdagingen met zich meebracht; overlast voor de bewoners moest natuurlijk tot een minimum beperkt worden. De bewoners hadden de mogelijkheid een logeerwoning te betrekken, maar de meerderheid koos ervoor thuis te blijven.